neste etappe hvit logo

SKISKYTING

Erik Sporaland

Alder: 21 år

Bosted: Lillehammer

Klubb: Team Geilo

Mitt Navn er Erik Sporaland. Jeg er 21 år og holder på med skiskyting. 
 
Jeg har drevet med ski hele livet og begynte i min første langrennsklubb da jeg var 6 år. (Sandnes IL langrenn). 2 år senere, da jeg var 8 år, ble jeg med på skiskytterskolen og begynte i Figgjo IL Ski og skiskyting. Figgjo IL representerer jeg fortsatt. 
 
Sandnes er en plass med lite snø. Likevel er det flere fra området som hevder seg. Grunnen til dette er at Rogaland har svært gode veier som er gode og trygge å gå på rulleski på. Så mye av min trening består av rulleski (skøyting og faktisk også en del klassisk), løp og sykkel.  
 
Jeg er også heldig som har en skytebane og rulleskiarena rett i nærheten av der jeg bor. 
 
Mye av grunnen til at jeg flytta til Lillehammer er for å få mer tid på snø. Gå mer på ski og mindre på rulleski. Selv om jeg trener mye rulleski så er det på ski jeg vil prestere.
 
Likevel tror jeg det er viktigere hvilken jobb man legger ned enn hvor man gjør det. Nå er jeg en del av et team (Team Geilo), og opplever hvordan et system og en fast gjeng gjør at jeg gleder meg til å møte opp på trening. Dette tror jeg er essensielt for å trives og vokse som skiskytter eller idrettsutøver generelt.
 
Innen skiskyting er det svært viktig å ha en gjeng som kan sette trøkk og press på skytebanen. Jo mer, jo bedre. Det er det vi trener på. Treffe blinken med høy puls og stort press i konkurranse rundt. Mestrer man dette er det ingenting som er gøyere å holde på med enn skiskyting. Da kan man føle seg ganske uovervinnelig. Denne følelsen trener jeg for.
 

Meritter:
2. plass sommer NM,
2 Norgescup seiere,
3. plass Norgescup,
4. plass Norgescup og
3. plass sammenlagt i Norgescupen/Lerøy cupen.